Příprava kávy


Káva | Nevíte jak připravit kávu? Zde podrobný postup přípravy ve French Press, Džezvě, Vacuum Pot, Chemex, Hario V60, Aeropress, Clever Dripper, Eva SoloDomácí příprava kávy.

Turecká káva ☪ Turkish Coffee Set ☪ Turkish Tea

Příprava kávy v džezvě • Turecká káva z džezvy • Turkish Coffee with Sand • DallahTürk Kahvesi & Serving Arabic Coffee. ☪ القهوة العربية ☪ القهوة العربية • Arabian Coffee القهوة العربية • قهوة الصباح • قهوة تركية • قهوتي • كافيين

Alternativní a domácí metody přípravy kávy

Arabská káva

Správnou arabskou kávu připravíme v džezvě – nádobka se širším dnem a užším hrdlem z mědi, mosazi, oceli nebo stříbra. Velmi jemně namletou kávu smícháme v džezvě se studenou vodou, příp. s cukrem, dáme na tepelný zdroj a čekáme, kdy káva poprvé vzkypí. Když obsah díky pomalému ohřevu uzavře zúženou část, nastává pomalé propařování. Jakmile káva vzkypí tak, že už by z džezvy přetekla, odstavíme ji a až slehne pěna, celý proces zopakujeme. Necháme vzkypět celkem 3x (kávu nevařit!). Poté ihned slijeme do šálků, aby se nám nevyluhoval kofein. Takto připravená káva nemá vysoký obsah kofeinu a má lahodnou chuť. Pravá arabská káva je ve většině případů připravována ještě s kořením.  Z dostupných pro středoevropana se používá skořice, vanilka a kardamon. Do džezvy dáme kávu s kořením a cukr v poměru cca 3:1,  zalijeme studenou vodou a postupujeme podle výše uvedeného návodu.

Marocký mátový čaj

Moroccan Tea / Marocký mátový čaj. Máta peprná, máta marocká (máta kadeřavá). Mátu a cukr vložíme do konvice, přelijeme vroucí vodou a necháme 5 minut louhovat. Marocký mátový čaj scedíme a podáváme v šálcích s větvičkou čerstvé máty. Moroccan or Algerian mint tea (also mint tea, Tuareg tea, or Maghrebi mint tea), is a green tea • MAROCKÝ ČAJ • Příprava čaje v Maroku a Indii ☪ القهوة العربية ☪ القهوة

Vakuový kávovar

Vakuový kávovar, fungující na principu destilace a produkující velmi čistou a jemnou kávu, zatím v České republice příliš neznáme. Jeho prototypy přitom vznikly už v 19. století v Německu a ve Francii a v současnosti je tato příprava kávy především v Japonsku a USA.

COLD BREW ❄ COLD DRIP ❄ DRIP COFFEE ❄ WATER DRIP ❄ STUDENÁ KÁVA

COLD BREW – je kávový nápoj kde káva nepřišla do styku s horkou vodou. COLD DRIP – je kávový nápoj kde káva přišla do styku s horkou vodou, ale je překapávána přímo na kostky ledu. Kávu i čaj lze extrahovat i studenou vodou, přičemž rozpouštěcí vlastnosti horké vody jsou nahrazeny prodlouženým časem. Díky extrakci studenou vodou vznikne kávový nápoj s nízkou aciditou, často s ovocnou a sladkou chutí.

ETIOPSKÁ KÁVA

PŘÍPRAVA VIETNAMSKÉ KÁVY ✯ VIETNAMESE ICED COFFEE ✯ CAFE SUA DA

Vietnamese iced coffee, also known as Ca phe da or cafe da (Vietnamese: cà phê đá, literally „ice coffee“) is a traditional Vietnamese coffee recipe.

RECEPTY NA IRSKOU KÁVU ✿ IRISH COFFEE

Originální irská káva je kombinací kvalitního espressa, pravé šlehačky a dobré irské whisky. Budeme potřebovat: sklenici k servírování kávového nápoje, 2-3 čajové lžičky hnědého cukru, kvalitní espresso z čerstvé kávy, 4-6 čajových lžiček dobré irské whisky, šlehačka.

PŘÍSLUŠENSTVÍ PRO PŘÍPRAVU KÁVY DOMA

Káva | Brewing guide | Pražírna kávy M&V coffee ®

Káva | Brewing guide | Pražírna kávy M&V coffee ®

Translate »
▼ DOWN ▲ UP